verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Középiskolai és felsőoktatási intézmények részére

Középiskolai és felsőoktatási intézmények részéreProgramajánló
Rendhagyó történelem óra Kárpátalján

Időtartam: 5 nap/4éj
Szállás: két,-háromágyas szobákban, falusi turizmus keretében, panzióban vagy diákszállóban
Ellátás: félpanzió
Határátkelés: Beregsurány-Asztély, illetve Záhony-Csap
Idegenvezetés: Kárpátalja területén

1. nap:

Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság szellemi központjába, dél körül vagy a kora délutáni órákban a határátkelés függvényében. Beregszászi városnézés: Bethlen-Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete /1629/), vármegyeháza, törvényszéki épület/. Látogatás a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára.
Beregszásszal való ismerkedésünk után elfoglaljuk a szálláshelyeket, falusi turizmus keretében Beregszász környékén. Ismerkedési est a falu iskolájában, a helyi lelkésszel, tanulókkal, tanárokkal, szülőkkel.
/kb. 50 km (a beregsurányi határtól)/

2. nap:
Reggeli után elsőként Munkács városával ismerkedünk: a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Fejér-házzal, a szecessziós stílusú városházával, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával, illetve megtekintjük a világhírű festő mellszobrát. Ezt követően felkapaszkodunk a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált munkácsi várba. Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira emlékezünk koszorúzással, miután utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított, hányattatott sorsú emlékművet.
Visszafelé ebéddel várnak bennünket Felső-Gerebenben, egy külön erre a célra kiépített filagóriában. . Ismertető az Árpád-vonal történetéről, a Felső Gerebeni Árpád- vonal részét képező leghosszabb bunkerrendszer látofatása.. Utazás a szálláshelyre./kb. 280 km/.


3. nap:
Utazás a máramarosi medencén keresztül a Felső -Tisza vidékére Kőrösmezőre, ahol dzsipekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba).Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Útközben mindent megnézünk, ami időben belefér a programba: a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművet tekintjük meg Tiszaújlakon, Nagyszőlősön pedig megállunk a Perényi – kastélynál, Bartók Béla szobránál. Pihenő Európa-közepénél, melynek jelképe Ferenc József idejéből egy kőtömb. Estére visszajövünk Bergvidékre Nagymuzsalyba a szálláshelyünkre /440km/


4. nap:
Közös program a helyi iskola tanulóival: kézműves bemutató, magyar tradicionális ételek készítése, sportprogramok, a Ficseri műkedvelő csoport előadása/Beregszászi Magyar Szinház ifjúsági csoportja. Este táncház. /0km/

5. nap
Búcsú a vendégfogadó családoktól. Utazás Ungvárra a megyeszékhelyre, közben kitérőt teszünk a kettészelt faluba Kisszelmencre. Az ungvári várban Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató tárlat található. Séta a belvárosban, az Ung folyón keresztül ívelő sétáló hídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,2 km) hársfasorának látványában. Búcsú Kárpátaljától. Utazás haza. Kb.120 km.


Költségek:

Ár: 21 900 ft/fő, min.35fő, 1fő gratísz.

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

1. 4éj szállás félpanzióval falusi turizmus keretében
2.Idegenvezetés a program szerint
3. Ebéd a vereckei hágónál Felső Gerebenben a Verecke vendégháznál
4. Ebéd a 4.napon
5. Búcsúest, táncház, szervezés, koordinálás

Forduljon hozzánk bizalommal, nem fog csalódni!
Bővebb információ:
turizmus@bereg.net.ua
Tel:06204981423, +380507-453-457

Hasznos információ:http://www.apalap.hu/display/cimke/?cimkek[cimkek][cimke]=4

« Vissza az előző oldalra