verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Hosszú hétvége Kárpátalján- honismereti barangolás diákoknak

Hosszú hétvége Kárpátalján- honismereti barangolás diákoknak


1. nap:
Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság szellemi központjába, dél körül vagy a kora délutáni órákban a határátkelés függvényében. Beregszászi városnézés: Bethlen-Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete /1629/), vármegyeháza, törvényszéki épület, Kossuth-szobor, Fedák Sári-kastély, Arany Páva étterem (volt kaszinó), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.
Beregszásszal való ismerkedésünk után ellátogatunk a Tiszacsomai-emlékparkba – a múlt század 80-as éveiben feltárt Árpád-kori temetkezési hely emlékparkjába. Szálláshelyek elfoglalása Beregszász környékén.
/kb. 50 km (a beregsurányi határtól)/
2. nap:
Ezen a napon elsőként Munkács városával ismerkedünk: a Rákócziak nyári rezidenciájával a Fejér-házzal, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával, illetve megtekintjük a világhírű festő mellszobrát. Ezt követően felkapaszkodunk a Zrínyi Ilona által halhatatlanná vált munkácsi várba. Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira emlékezünk koszorúzással, miután utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított, hányattatott sorsú emlékművet.
Visszafelé piknik-bográcsgulyásos ebéddel (abárolt szalonna szendvics formájában, frissen főzött bográcsgulyással vagy más helyi étellel, süteménynyel,) várnak minket Felső-Gerebenben, egy külön erre a célra kiépített filagóriában a természet lágyölén. /kb. 280 km/
3. nap:
Kirándulásunk utolsó napján megtekintjük Csetfalván a XIV. században épült református fakazettás mennyezetű és a XXI.sz.ökumenikus templomot. A következő állomásunk Huszt, séta tisztelgés a híres düledékek előtt. Nagyszőlősön a Perényi szobrát és kastélyát, emlékezünk Bartók Béláról szobra előtt, aki három évig itt élt édesnyjával, 9éves korábban itt adta ez első nyilvános hangveresenyét, aki ebből a kis városkából indult a világhírnév felé. Ezt követően rövid megálló Tiszaújlakon, ahol megtekintjük a turul emlékművet, melyet az utókor Rákóczi tiszteletére állított. Beregszászban lehetőségünk van elkölteni az utolsó megmaradt filléreket, búcsúzás Kárpátaljától. Irány az asztély–beregsurányi határ/kb. 120 km (a beregsurányi határig)/

Bővebb információ:

VERECKE TOUR
Tourinform és Szolgáltató Iroda�
90200 Beregszasz, B. Hmelnickij u. 30
Tel/fax (UA): +314123416
Mobil.(UA): +380507453457
Mobil (HU): +36204981423 (esti orakban)
e-mail: turizmus@bereg.net.ua
web: www.karpataljaturizmus.hu
Kapcsolattartó: Csizmár Sarolta


 

« Vissza az előző oldalra