verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Túra a Tisza forrásához

Túra a Tisza forrásához

 

Útvonal: Beregsurány-Asztély-Beregszász-Huszt-Técső-Európa Közepe-Kőrösmező-Beregsurány

Igazi extreme utazás!

Speciálisan kialakított tehergépkocsikkal-dzsipekkel szállítjuk a vendégeket uttalan-utakon a forráshoz, az érintetlen természet világába.

 

2nap/1éj


Útvonal: Beregsurány-Asztély-Beregszász-Huszt-Técső-Európa Közepe-Rahó-Kőrösmező-Tatár-hágó-Nagyszőlős-Beregszász-Beregsurány

Szállás: **-***szállodában, panzióban (Szállás igény szerint változtatható falusi szállásra)
Ellátás: Félpanzió
Idegenvezetés: Kárpátalja területén
Határátkelés: Beregsurány-Asztély

 

1.nap

 Határátkelés után ismerkedés Beregszásszal a kárpátaljai magyarság szellemi központjával:Bethlen-Rákóczi kastély, Petőfi és Szent István szobor, Bereg-vármegyei kaszinó, Fedák Sári kastély, Kárpátaljai Magyar Főiskola.

Utazás a  máramarosi medencén keresztül a Felső Tisza vidékére, útközben megismerkedünk a fontosabb magyar  történelmi emlékhelyekkel. Elsőként ismerkedés a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművel Tiszaújlaknál, Técsőn tiszteletünket tesszük az első kárpátaljai magyar vonatkozású köztéri emlékjel a Kossuth szobor előtt. Megtekintjük a 15.sz. fakazettás mennyezetű református templomot és  Hollósy Simon mellszobrát, aki festőiskolát hozott létre a településen.

  Továbbutazás a „huculok országába”, Rahó előtt pihenő Európa közepénél. Továbbutazás Kőrösmezőre, a sztrukivszkai fatemplom megtekintése, ahol egy épségben maradt állati bőrből készült templomi zászló Szent István királyunkat ábrázolja, amint a Szent Koronát felajánlja Szűz Máriának. Szálláshelyek elfoglalása.

2.nap.

Reggeli után  gyülekező a falu központjában, miután speciális dzsippekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba). Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Helyben ebéd, mindenki a saját elemózsiáját fogyasztja.

A túra után leereszkedve Kőrösmezőre, már saját buszunkkal a Tatár-hágóra utazunk, ahol kézműves kirakodóvásár működik, rövid vásárlás. Folytatva a programot Rahónál megtekintjük a Fehér és Fekete Tisza összefolyását, útközben gyönyörködünk a gyönyörű, helyenként 2000m fölötti hegycsúcsokban.

Nagyszőlősön Bartók Béla emlékével, illetve a Perényi család kárpátaljai múltjával zárjuk kárpátaljai kirándulásunkat.

A program megrendelhető csoportok részére létszámtól függetlenül!

Vállaljuk: korrekt szállás és idegenvezetés biztosítását, az igényelt program koordinálását és lebonyolítását.

Ár: megegyezés szerint 

A program bővíthetó, igény szerint változtatható!

Részletes információ: +36204981423 (HU), +380 507 453 457(UA); Vagy,canvas utazás

e-mail:verecke7@gmail.com

 

 

« Vissza az előző oldalra