verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Pisztrángtenyészet

Pisztrángtenyészet

 

A természeti adottságokban  bővelkedő a Kárpátok hegyvonulat Ukrajna  pontosabban Kárpátalja részére eső területén Mizsgirja járás-Kolocsava nevü ( Alsókalocsa ) kis hegyi falu határában, mely a természeti szépségében gazdag Szinevir-i Nemzeti Park határában fekszik.

Fő profiluk az étkezési  szivárványos pisztráng előállítása. A gazdaság kis tételben, kiváló minőségben termeli ezt az igen ízletes halkülönlegességet.

A nagyszerű íz és a kiváló húsminőség titka  a tenyész tavak folyamatos vízcserével egy igen gazdag vízbőségű hegyi patak a Szuhar (Aszó )által  való táplálása, valamint a legjobb minőségi etetési takarmány.
Tavasztól őszig tartó turista szezonban kis hegyi sütöde működik, ahol nyílt lángon bográcsban főzött pisztráng hallevesel , faszénen grillezett sült pisztránggal, valamint füstölt pisztránggal várják a betérő vendégeket.
A környezeti szépség , a  tiszta levegő, a hegyi patak csobogása ajándék a város zajából idetérő pihenésre vágyó embereknek. Kolocsavan idegenforgalmi látnivaló még a gazdag gyüjteményéről híres falumúzeum, nem kevés magyar emlékkel, a faluban található magyar iskola múzeum  a kolocsavai fatemplom valamint az Árpád vonal történelmi emlék bunkerei.

« Vissza az előző oldalra