verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Halászléfesztivál Nagyberegen

Halászléfesztivál Nagyberegen

Miközben a kijelölt pecázó helyeken a parton ülők feszülten figyelték, mikor moccan az úszó, aközben az ide kilátogatók egy jó hangulatú népünnepély részesei lehettek.

A fesztivál első napján került megrendezésre a halászléfőző verseny, amely kilenc környékbeli és három magyarországi csapat részvételével zajlott. Nehéz dolga volt a zsűrinek, melynek tagjai sorában ott találtuk Csizmár Saroltát, a Beregszász és Térsége Falusi Turizmus Szövetség elnökét, a gáti Heé Gizellát, Gizi mamát, a beregi ételeket bemutató híres szakácskönyv szerzőjét. Végül is a Hajdúböszörményből érkezett Bihari Betyárok csapatát hirdette ki győztesnek a zsűri. Ezüst érmes lett a beregszászi Sörkert vendéglő kollektívája. Bronzérmet szerzett a Harcsabajusz beregsdédai együttes. A bíráló bizottság emellett számos értékes különdíjat osztott ki. A különböző receptek alapján készült halászlevek mellett számos ételkülönlegességet megkóstolhattunk: kínáltak itt korhely halászlét, harcsapaprikást éppúgy, mint mángoldban parázson sült, hagymával töltött pontyot.

Sokaknak elnyerte a tetszését egy másik, igaz nem halból, hanem a szürkemarha húsából készült ételkülönlegesség, a marhalábszárból vörös borral ízesített pörkölt. A két nap folyamán persze akadt itt más beharapnivaló is, hisz a lacikonyhák és a sasliksütők sátránál is mindvégig nagy volt a forgalom. A kígyósi Sass Ká­roly neves borász jóvoltából finom tájjellegű borokkal öblíthettük le az ízletes falatokat. Nagy népszerűségnek örvendett az itt berendezett állatsimogató.

A kétnapos horgászverseny eredménye így alakult: a legnagyobb összsúlyú kifogott hal kategóriában első helyen Albók György végzett, második Demjén Csaba, a harmadik pedig Turóczy Krisztián lett. A legnagyobb súlyú pontyot Szokolovics Ivan, a legtöbb halat pedig Demjén Csaba fogta ki. A legeredményesebb női horgásznak idén Virvan Julianna, a legsikeresebb gyermekhorgásznak pedig Rejplik Bence bizonyult.

A szervezők másképp is gondoskodtak a fesztivál résztvevőinek szórakoztatásáról: a két nap folyamán a járás legjobb műkedvelői adtak egymásnak randevút.


Forrás:
Kárpátinfo hetilap

« Vissza az előző oldalra