verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Helikon Hotel- Étterem

Helikon Hotel- Étterem

Jánosi, Sevcsenko út. 45, Beregszászi járás, Kárpátalja

Tel.: +380505502217

            A Helikon hotel és étterem-komplexum és a szintén általunk működtetett Sörkert étterem és motel a kezdetetektől fogva csatlakozott a Magyar Konyha Hete rendezvénysorozathoz. Céljaink ugyanis teljesen egybeesnek a programot meghirdetők alapvető törekvéseivel. Nevezetesen a magyar konyha, illetve a sokszínű, a Kárpát-medencében élő más népek gasztronómiáját sikeresen ötvöző tradicionális kárpátaljai konyha legnépszerűbb ételeinek bemutatása, népszerűsítése. Ezt tükrözi az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Konyha Hete alkalmából elkészített menüsor.

Az általunk kínált levesek – közte az ukrán turisták körében gyorsan népszerűvé vált bográcsgulyás –  ízvilága ugyanúgy tükrözi a magyar konyha jellegét, mint a főételeké. Külön is vendégeink figyelmébe ajánljuk éttermeink egyik fő specialitását, a beregszászi húst, illetve a fetasajtos csirkemellet. Aki böjtös ételhez ragaszkodik, annak pedig a gombapaprikást kínáljuk.

Savanyúságokból és desszertekből igencsak bőséges a választék: itt a hagyomány és újszerűség egyaránt tetten érhető. A menüsor közel félszáz főételt tartalmaz, öt-hatféle levest, több előételt és számos salátakülönlegességet. Külön is felhívnánk a figyelmet a paraszttálunkra, mely a háztájiban nevelt, hagyományosan – sózással, füstöléssel stb. -  feldolgozott hízó legfinomabb részeit tartalmazza.

A nálunk tartott rendezvényeken – esküvőkön, eljegyzéseken, születésnapokon és más közösségi alkalmakon – a magyar nemzeti konyha legfinomabb ételei mellett igyekszünk bemutatni a tradicionális ukrán ételeket is – és mindazt az értékeset és figyelemre méltót, amit az itteni népeknek a több szász esztendeje tartó békés együttélés során a gasztronómia terén együtt sikerült létrehozniuk.

A HELIKON HOTEL- ÉTTEREM a következő ételekkel várja látogatóit az ötödik MAGYAR KONYHA hete program keretében:

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Helikon Hotel

« Vissza az előző oldalra