verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Kárpátaljai turizmus: itthon otthon van

Kárpátaljai turizmus: itthon otthon van

Kárpátaljai turizmus: itthon otthon van

Fesztiválok voltak, vannak és lesznek, 2010-ben azonban azoké a főszerep! Idegenforgalmi szakemberek szerint ez jelentheti a jövőt és a kilábalást a válságból.

Az ár/érték idén először reális

Idegenforgalmi szakemberek szerint a kárpátaljai turisztikai, rekreációs infrastruktúra európai színvonalú – fejtette ki Olekszandr Marcsenko, a megyei turisztikai és üdültetési főosztály vezetője. – Úgy véljük, a kárpátaljai turizmus, mint ágazat nemcsak Ukrajnában, hanem Közép-Európában is versenyképes – hangsúlyozta.

Amellett hogy új szállodák épültek, közel félszázat felújítottak, korszerűsítettek az elmúlt években. Hasonló projektek vannak az Ungvári, a Munkácsi és a Beregszászi járásban. Az ágyszám az előző évekhez hasonlóan idén is tovább nőtt, így Kárpátalján egyidejűleg több mint 20 ezer turistát tudnak elszállásolni. Ehhez hozzáadódik még négyezer falusi turizmusban lévő férőhely. Ezzel párhuzamosan nőtt a színvonal és bővültek a szolgáltatások is. A falusi turizmusban egy éjszaka félpanziós ellátással egy személy részére megközelítőleg 150 hrivnyába kerül, szanatóriumokban és szállodákban hasonló ellátással 250 és 270 hrivnyától indulnak. Az árak az elmúlt évekhez képest nem nőttek markánsan, a némi emelkedés az energiahordozók és az élelmiszerek árának növekedésével magyarázható. Maximálisan felkészültek vagyunk a turisták fogadására, a májusi ünnepekre már nehezen lehet helyet foglalni. Ez is jelzi, hogy elkezdődött a szezon.


--------------------------------------------------------------------------------« Vissza az előző oldalra