verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Kárpátalja-Lemberg(Lviv)

Kárpátalja-Lemberg(Lviv)

 

 

Zárt csoportok és utazási irodák részére!

Barangolás Kárpátalján és szomszédolás Lembergben

Vállaljuk: korrekt szállás és idegenvezetés biztosítását, igény szerinti kultúrális programok megszervezését, az igényelt program koordinálását és lebonyolítását

 

6nap/5éj

Kárpátalja – Lemberg(Lviv)

Elhelyezés: 3*** szállodákban

Ellátás: Félpanzió

 

PROGRAM

1. nap. Csap-Ungvár-Lemberg

Határátlépés után ismerkedés a megyeszékhellyel Ungvárral legjelentősebb műemlékeivel: vár, skanzen, görögkatolikus szésegyház.Továbbutazás Lembergbe, Galícia fővárosába, amely történelmét és nemzetiségeit tekintve is sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város. Érkezés kb. 19. 00 órakor. Szállás elfoglalása, vacsora.

 

2. nap Lemberg

 

Reggeli után Lembergben átfogó városnézésre kerül sor a város óvárosi részében, és ellátogatunk a Licsakivszkij temetőbe, amely Európa egyik legszebb, meghitt hangulatú sírkertje. Rengeteg romantikus szoboralak, faragott sírkő, és pici kápolna található benne. Ide temették el a XIX. században a lengyel írókat, művészeket, katonai vezetőket, ezért a lengyeleknek ez egy kicsit olyan, mint a magyaroknak a kolozsvári Házsongárdi temető. Korniakt-palota, /vagy más néven Sobieski-ház, mert a XVII. században itt volt Sobieski János lengyel király családjának rezidenciája/. Lyubomirszki-palota, Boim János magyar kereskedő kápolnája. Szabadidő, séta és vásárlási lehetőség. /Ebédelési lehetőség egy helyi jellegű étteremben. Vacsora.

 

3. nap

 

Lemberg - Verecke – Beregvár – Munkács

Reggeli után megtekintjük a Patoczkiék palotáját, akiket az egyik leghíresebb és leggazdagabb lengyel arisztokrata családként tartották számon.

Délben indulás vissza Kárpátaljára, közben felkapaszkodunk a vereckei-hágóra, megtekintjük a millecentenáriumra állított honfoglalási emlékmûvet. Munkács előtt Beregváron még megcsodálhatjuk a Schönborn grófi család vadászkastélyát és kastélyparkját, mely a környék legelegánsabb épülete. Ezen a napon a vacsora és szállás Munkácson lesz.

 

4. nap

 

Munkács – Szinevéri Nemzeti Park – Munkács

Reggeli után Munkács városának nevezetességeivel ismerkedünk. Először a Rákócziak nyári rezidenciáját, majd Munkácsi szülőházának emlékét őrző emléktáblát, és a festő mellszobrát tekintjük meg. Majd felkapaszkodunk a hős Zrínyi Ilona által halhatatlanná vált, szépen felújított várba. Dél körül elindulunk a Szinevéri Nemzeti Parkba. Megcsodáljuk a Szinevéri "tengerszemet" és kb. 1.5 km gyalogtúrát teszünk Kárpátalja legnagyobb vízeséséhez, a Sipothoz. Késő este érkezünk vissza szálláshelyünkre, Munkácsra. Vacsora.

 

5. nap Munkács – Huszt – Szeklence – Técső – Rahó

Reggeli után elindulunk a Tisza eredetéhez. Huszton felkapaszkodunk a „bus düledékhez,” (Kölcsey) a várromhoz. Következő állomásunk a jellegzetes rutén Szeklencei fatemplom (XVII.sz.), majd Técső, református temploma 200 mennyezeti kazettával, (XIII.sz.). Végül Rahón a Fehér- és a Fekete-Tisza összefolyása lesz a fő látnivaló.

Vacsora, szállás, ezen a napon is Munkácson lesz

 

6. nap Munkács – Nagyszőlős – Csetfalva – Beregszász – Magyarország

 

Reggeli után Nagyszőlősre látogatunk, ahol a volt ugocsa vármegye épülete előtt áll Bartók Béla szobra. Tiszaújlakon rövid megállót tervezünk a II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc győztes csatájának emlékére állított Turul emlékmű előtt. Csetfalván a református műemléktemplom (XV. sz.) festett kazettáiban gyönyörködhetünk. Továbbutazunk Beregszászra, a kárpátaljai magyarság szellemi központjába. Itt városnézés keretében ismerhetjük meg a Bethlen - Rákóczi kastélyt (1629), Vármegyeházát, Törvényszéki épületet, amelyben ma főiskola működik. Elbúcsúzva Kárpátaljától, Beregsurányon át hazautazás.

 

 A program megrendelhető csoportok részére létszámtól függetlenül!

Ár: megegyezés szerint létszámtól függően

A program igény szerint változtatható!

Részletes információ: 

06204981423(HU), +380314123416(UA);

email: turizmus@bereg.net.ua

 

« Vissza az előző oldalra