verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Kárpátalja 1000 éves magyar emlékei

Kárpátalja 1000 éves magyar emlékei

Szállás: Beregszász környékén félpanziós ellátás falusi turizmus keretében (A szállás igény szerint változtatható)

Határátkelés: Beregsurány - Asztély /Luzsanka/.

 


Családok, baráti társaságok, diákok, pedagógusok, zárt csoportok, utazási irodák részére!

Szállás: **-***szállodában vagy falusi turizmus keretében

    Határátkelés: Beregsurány-Asztély 

1.nap
Ismerkedés Beregszásszal a kárpátaljai magyarság szellemi központjával: II.Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, törvényszéki épület, Fedák Sári kastély, Beregvidéki múzeum megtekintése. Látogatás a tiszacsomai emlékparkba, ahol egy Árpád-kori temetkezési helyet tekinthetünk meg. Utazás a szálláshelyre.

2.nap
Munkácsi városnézés, ahol honfoglaló őseink első kárpát-medencei pihenőjüket tartották. Séta a belvárosban: Rákóczi uradalmi házának a /Fejér-ház/ megtekintése. Séta a belvárosban, rövid megálló és emlékezés Munkácsy Mihályra, szülőházának emléktáblája és a világhírű festőművész mellszobra előtt. Felkapaszkodunk a történelmi emlékű Zrinyi Ilona által ismertté vált munkácsi várba. Utunkat a Vereckei-hágó felé vesszük, ahol őseink Árpád vezetésével átjöttek a Kárpát-medencébe. Útközben Szolyvát keressük fel, megtekintve a sztálini lágerek /malenykij robot/ áldozatainak állított emlékparkot, ebédre pikniket szervezünk Felső Gerebenben a Verecke vendégház kertjében.

3.nap
Ismerkedés Kárpátalja „fővárosával” Ungvárral. A legenda szerint a honfoglalás idején Álmos itt adta át a fővezérséget Árpádnak. A belvárosi séta során látogatás a várba, a helyi népi építészetet bemutató skanzenbe és a görög katolikus székesegyházba. Séta a 2,2km hosszú Európa leghosszabb hársfa sétányán az Ung folyó partján. Vásárlási lehetőség. A napi program után egy falusi gazda pincéjébe látogatunk borkóstolóra és nótázással fejezzük be a napot.

 

4.nap
A csetfalvai református templom /XV. század fakazettás mennyezetű/ és a makoveczy stílusra emlékeztető modern 2001-ben épült ökumenikus templom megtekintése. Emlékezés a Rákóczi szabadságharc győztes csatájára a Tisza parti Turul emlékműnél Tiszaújlakon. Nagyszőlősön Bartók Bélára emlékezünk, aki 9 éves korában a valamikori Ugocsa vármegyeházában adta első nyilvános hangversenyét/jelenleg a város egyetlen magyar iskolája/.

Az 1848-as szabadságharcban mártírhalált halt Perényi Zsigmond kastélyának és a  tiszteletére állított emléktábla megtekintése. Az utolsó fillérek elköltése, búcsú Kárpátaljától.

A program megrendelhető bármilyen létszámú csoport részére!

Vállaljuk igény szerinti programok összeállítását, szállás, idegenvezető biztosítását, a program koordinálását, korrekt lebonyolítását.

A túra igény szerint változtatható!

Ár:megegyezés szerint létszámtól függően

Szeretettel várjuk Önt és kedves ismerőseit Kárpátalján!

                

Részletes információ: +380507453457 (UA);

+380314142613(UA); 06204981423 (HU);

e-mail:verecke7@gmail.com

 

« Vissza az előző oldalra