verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Kárpátaljai utazás

Kárpátaljai utazás

Időtartam: 5 nap/4éj
Szállás: két,-háromágyas szobákban, falusi turizmus keretében vagy panzióban, illetve diákszállón
Ellátás: félpanzió
Határátkelés: Beregsurány-Asztély, illetve Záhony-Csap
Idegenvezetés: Kárpátalja területén

1. nap

Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság szellemi központjába, dél körül vagy a kora délutáni órákban a határátkelés függvényében. Beregszászi városnézés: Bethlen-Rákóczi-kastély (Beregszász legrégebbi épülete /1629/), vármegyeháza, törvényszéki épület/. Látogatás a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára.
Beregszásszal való ismerkedésünk után elfoglaljuk a szállásunkat. Ismerkedési est a falu iskolájában, a helyi lelkésszel, tanulókkal, tanárokkal, szülőkkel.
 

2. nap


Reggeli után elsőként Munkács városával ismerkedünk: a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Fejér-házzal, a szecessziós stílusú városházával, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával, illetve megtekintjük a világhírű festő mellszobrát. Ezt követően felkapaszkodunk a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált munkácsi várba. Koszorúzással  emlékezünk Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira, miután utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított, hányattatott sorsú emlékművet.
Visszafelé ebéddel várnak bennünket Felső-Gerebenben, egy külön erre a célra kiépített filagóriában. Ismertető az Árpád-vonal történetéről, a Felső Gerebeni Árpád- vonal részét képező leghosszabb bunkerrendszerről.
3. nap
Utazás a máramarosi medencén keresztül a Felső -Tisza vidékére Kőrösmezőre, ahol dzsipekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25km egy irányba). Rövid 1,5km gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Útközben mindent megnézünk, ami időben belefér a programba: a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművet tekintjük meg Tiszaújlakon, Nagyszőlősön megállunk a Perényi – kastélynál, Bartók Béla szobránál. Pihenő Európa-közepénél, melynek jelképe Ferenc József idejéből egy kőtömb. Estére visszajövünk Bergvidékre a szálláshelyünkre.


4. nap
Közös program a helyi iskola tanulóival: kézműves bemutató, magyar tradicionális ételek készítése, sportprogramok, a Ficseri műkedvelő csoport előadása/Beregszászi Magyar Szinház ifjúsági csoportja/. Este táncház.

5. nap
Búcsú a vendégfogadóktól. Utazás Ungvárra a megyeszékhelyre, közben kitérőt teszünk a kettészelt faluba Kisszelmencre. Az ungvári várban Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató tárlat található. Séta a belvárosban, az Ung folyón keresztül ívelő sétáló hídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,2 km) hársfasorának látványában. Búcsú Kárpátaljától. Utazás Magyarországra


Szolgáltatások:

1. 4éj szállás félpanzióval falusi turizmus keretében vagy panzióban, illetve diákszállóban
2.Idegenvezetés a program szerint
3. Ebéd a vereckei hágónál Felső Gerebenben a Verecke vendégháznál
4. Ebéd a 4.napon
5. Búcsúest, táncház, szervezés, koordinálás

6. Dzsippes túra a Fekete Tisza forrásához

A program igény szerint változtatható!

 Ár: megegyezés szerint,  a programnak megfelelően!

Forduljon hozzánk bizalommal, nem fog csalódni!
Bővebb információ:
turizmus@bereg.net.ua
Tel:06204981423, +380507-453-457

 

« Vissza az előző oldalra