verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Magyar kulturális napok Lembergben

Magyar kulturális napok Lembergben

 


Rotyog a magyaros halászlé

 A kétnapos rendezvénysorozat – amelyen részt vett Larisza Maleh, Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja – részeként két kiállításra is sor került. Az Építészek Székházában az ungvári Szarvas Péter építész, míg a Modern Művészetek Múzeumában az ugyancsak a kárpátaljai megyeszékhelyen élő Habda László festményeit tekinthette meg a közönség, mondta el lapunknak Szarvas Gábor, az LMKSZ elnöke. 

 

A magyar kultúra napja alkalmából koncertet adott Lába Marianna, Ukrajna érdemes művésze, a helyi filharmónia szólistája, valamint a Zán András vezette lembergi Credo-kvartett. Pataki Sándor tarcali borász a tokaji borokról tartott előadást, illetve borkóstolót, és a későbbiekben a halászlékészítésbe is bekapcsolódott. A rendezvényen filmbemutató is volt, a programban a magyarországi Osskó Judit Tokaj varázsa és Kardos SándorGrabanc című filmje, valamint Gotár Péter Hagy­gyállógva, Vászka nevű játékfilmje szerepelt.

A helyi magyar szövetség már egy újabb rendezvény szervezését tervezi. Az elképzelések szerint október 24-én a Primasz Galériában Szemán Ferenc Öcsialkotásaiból nyílik kiállítás. Aznap a Lembergi Operaházban vendégszerepel a Magyar Állami Népi Együttes.

« Vissza az előző oldalra