verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · „Arany” gulyásfesztivál Nagymuzsalyban

„Arany” gulyásfesztivál Nagymuzsalyban

 A jeles gasztronómiai eseményre közelről s távolról ellátogató vendégek a helyi hagyományos magyarIMG 8961 konyha ételkülönlegességeit kóstolhatták meg, és a szemfülesebbek talán néhány, az otthoni konyhában is felhasználható fortélyt leshettek el az ügyesebbnél ügyesebb szakácsoktól. Ahogy azt a rendezvény neve is elárulta, a főszerepet a bogrács- és persze a babgulyás kapta a fesztiválon, de nem szorulhattak háttérbe a finom húsok, kolbászok sem. Az ínyenc ételek után pedig jöhettek az ínyenc borok is: híres bortermő vidék lévén Nagymuzsaly nem vallott szégyent a szomjas vendégek előtt sem. "Jó ebédhez szól a nóta!" – hangzik az ismert magyar nótánk, így hát itt sem maradhatott el a muzsikaszó: a színpadon egymást váltották a jobbnál jobb zenészek, táncosok, többek között a Beregszászi
Járási Nemzeti Kisebbségi Oktatási és Kulturális Központ műkedvelő együttesei, a Kokas banda, a IMG 8978Szigetszentmiklósról érkezett vendégek és még sokan mások. Kicsik-nagyok részt vehettek a különböző kézműves foglalkozásokon: kosárfonás, gyöngyfűzés, gyékényfonás, szövés és egyéb kézügyességet igénylő foglalatosságok várták az érdeklődőket, de azoknak sem kellett tétlenül ülniük, akiket más dolgok érdekeltek: lehetőség nyílt lovaglásra, ezenkívül pedig arcfestő verseny, rajzolás és festés, karikatúra készítése, körhinta, csúszda biztosították az önfeledt szórakozást.
A rendezvényt a Nagymuzsalyi Vendégfogadók Szövetsége, a Beregszász és Térsége Falusi Turizmus Szövetség és Nagymuzsaly Községi Tanácsa szervezte a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a Beregszász és Térsége Falusi Turizmus Szövetség támogatásával.

Forrás.

Karpatalja.ma

« Vissza az előző oldalra