verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · FALUSI TURIZMUSBÓL ZÁRÓVIZSGA

FALUSI TURIZMUSBÓL ZÁRÓVIZSGA

FALUSI TURIZMUSBÓL ZÁRÓVIZSGA NAGYSZŐLŐSÖN


A Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, a Nyíregyházi Főiskola Turizmus és Földrajztudományi Intézete, a budapesti Gazdasági Főiskola Idegenforgalmi Intézete, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, a Kárpátaljai Vállalkozásfejlesztési Központ közreműködésével és az UMDSZ támogatásával a Nagyszőlősi Járási Könyvtár olvasótermében vasárnap sor került a ,,Jó gyakorlat a falusi turizmusban" című oktatási program elméleti és gyakorlati záróvizsgájára, ahol a megjelenteket Vaskeba Katalin, a járási könyvtár vezetője fogadta és üdvözölte.
A falusi turizmus és vendéglátói tanfolyamot összesen 11 község (Nagyszőlős, Karácsfalva, Újhely, Keresztur, Verbőc, Feketepatak, Tiszaújhely, Tiszaújlak, Királyháza, Tekeháza, Szőlősgyula, valamint a beregvidéki Borzsova) jelentkezőiből közel 50-en végezték el, közülük 44-en sikeresen letették az elméleti és gyakorlati vizsgát is. A turisztikai tanfolyam szervezését, oktatását és vizsgáztatását dr. Hanusz Árpád, nyíregyházi tanszékvezető professzor által vezetett magyarországi tanárok bonyolították le. A tanfolyam ingyenes volt. A végzősök a falusi vendéglátás helyi megszervezésében, turisták fogadásában és ellátásában kamatoztathatják megszerzett tudásukat. A záróvizsgát méltató ünnepségen jelen volt és felszólalt Dr. Hanusz Árpád professzor, aki a vizsgabizottság nevében (tagjai: Petykó Csilla, a budapesti Gazdasági Főiskola Idegenforgalmi Intézetének tanára, Zlota József, a Falusi Turizmus Szabolcs Szatmár-Bereg Megyei titkára, Krivács András, a baktalórántházi Fenyves Turisztikai Központ igazgatója) bejelentette, hogy a tavalyi derceni, eszenyi végzősökkel egyetemben az ugocsaiak is hamarosan megkapják a Budapesti Gazdasági Főiskola Idegenforgalmi Intézete tanúsítványát .
Elhangzott az is, hogy eddig Kárpátalja 13 magyarlakta településén (Visk, Técső, Nagydobrony, Csetfalva, Mezővári, Jánosi, Bene, Péterfalva, Beregdéda, Dercen, Eszeny, Beregszász, Nagyszőlős) ,,Jó gyakorlat a falusi turizmusban" című oktatási programban 2003-2010 között több mint ötszázan részesültek, illetve végezték el a tanfolyamot és közülük már sokan eredményesen kamatoztatják tudásukat közösségük körében, együttesen kedvezőbb légkört teremtettek az idelátogató turistáknak, akik általuk a idelátogatók megismerkedhetnek Kárpátalja csodálatos történelmi nevezetességeivel, természeti szépségeivel, a magyar, ruszin és ukrán vendégszeretettel, a helyi etnikumokhoz kötődő kulturális és népi hagyományokkal és egymástól eltérő népi gasztronómiai ritkaságokkal is.
A szervezők nevében a tanárok áldozatos munkáját Grigora Éva, a Nagyszőlősi Járási Közigazgatási Hivatal Művelődési és Turisztikai Osztály módszerésze, és Bokotej Olga ugyanezen osztály turisztikai főfelügyelője köszönte meg. A rendezvény jelen volt Tarpai József, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója, Dupka György megyei képviselő, a Kárpátaljai Vállalkozásfejlesztési Központ elnöke és Fuchs Andrea irodaigazgató.
A Tisza Étterem és Szabadidőközpontban, Román Anna tulajdonos-vállalkozónak köszönhetően, aki a beutató-termet rendelkezésre bocsájtotta, a záróvizsga résztvevői a csodálatosan berendezett alagsorban népművészeti kiállítást és népi gasztronómiai kóstolót szerveztek. A vizsgáztató tanárok a kiállítók munkáját, leleményességét kiváló minősítéssel jellemezték. A tanprogram a magyarországi Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával jött létre és ezzel a tanfolyammal be is fejeződik a Kárpátalján.

F.A


FALUSI TURIZMUSBÓL ZÁRÓVIZSGA
« Vissza az előző oldalra