verecke tour
Tourinform és Szolgáltató Iroda
90200 Beregszász, Bethlen Gábor u.2., Kárpátalja, Ukrajna,
Pásztor Ferenc Közösségi Ház épülete
mob:+380-507-453-457 (UA), 06 20 4981423 (HU)
verecke7@gmail.com  |  http://karpataljaturizmus.hu

Kárpátaljai utazások · Programajánlók · Rekordszámú turistát várnak májusban Kárpátaljára

Rekordszámú turistát várnak májusban Kárpátaljára

Az ungvári "Napfényes italok" méz- és borfesztiválra kilátogatók olyan borokat és szeszes italokat is megkóstolhattak mint pl. a Timosenko könnye, az Államfő öröme, vagy épp Sufrics a borospohárban. Sokan utaztak május elején Kárpátaljára, hiszen itt két héten keresztül fesztiválok, versenyek, konferenciák és különféle attrakciók várják a turistákat.

A Kárpátaljai Turisztika Információs Központ és az Ungvári Nemzeti Egyetem Idegenforgalmi Tanszékének vezetője Fedor Sándor elmondta - tudósít az Alltravels.com.ua hírpoltál -, hogy május első napjaiban hivatalos adatok szerint Kárpátaljára 500 ezer turista érkezett. A szakemberek most már elismerik: a tavaszi ünnepek segítenek kompenzálni a téli szezon veszteségeit. A hotelek többsége ezekben a napokban teltházzal működik.

A következő hétvégén - május 9-10. - a turisták a Huszt mellett található Nárciszok völgyében gyönyörködhetnek.

Oleg Dnyipropetrovszkból elmondta, hogy családjával érkezett Kárpátaljára. Résztvettek az ungvári borfesztiválon és nagyon jól érezték magukat. 200 hrivnya értékben vásároltak bort, amit hazavisznkek azért, hogy rokonaik is megkóstolhassák.

Vlagyimir Ternopilból elmesélte, hogy 2 évvel ezelőtt Törökországban nyaralt, de idén úgy döntött, hogy idehaza nyaral. A kárpátaljai termálfürdőket próbálta ki, és a bor- és szakurafesztiválra látogatott el.

Találhatunk tehát magunknak érdekes időtöltési, feltöltődési lehetőségeket idehaza is. Érdemes körbeérdeklődni, tájékozódni, mert ez a vidék még azok számára is tartogathat meglepetéseket, csodákat, akik úgy gondolják, jól ismerik Kárpátalját.

« Vissza az előző oldalra